Over ons en onze missie

Op deze pagina vertellen we je graag wat meer over onszelf, wat de campagne voor ons betekent en hoe we deze missie zijn gestart.

We willen handgemaakt écht op de kaart zetten in Nederland en het imago verbeteren.

We komen uit een tijdperk waarin alles alsmaar sneller en goedkoper kon en ‘moest’. Inmiddels is een kapot of beschadigd object vervangen vaak goedkoper dan het (laten) repareren. Massaproductie is de norm en kwantiteit wordt vaak boven kwaliteit gesteld.
Kunst bekijken we in een museum of galerie, ambachten bewonderen we misschien eens even vluchtig op een kerstmarkt in een ‘museumdorp’, handwerken wordt hooguit gezien als hobby en mag je vooral geen geld mee verdienen…

Maar gelukkig voelen we een verandering.
En we weten inmiddels ook dat we niet alleen zijn. 
Steeds meer mensen ervaren de voordelen van creatief bezig zijn, zien de waarden in van een handgemaakt product en herontdekken oude ambachten en handwerktechnieken.

“Van kleins af aan ben ik al aan het handwerken; schilderen, tekenen, haken, breien, borduren, kleien en nog veel meer. Naarmate ik ouder werd, verschoof het uiten van mijn creativiteit meer naar de achtergrond door de focus op school, mijn studie en werk. De enige momenten dat ik weer helemaal mijn ei kwijt kon, was als ik voor familie of vrienden een uniek, handgemaakt cadeau in elkaar knutselde om met een klein gebaar te laten zien hoe veel ik om diegene gaf. Dat ik nu het werken met mijn handen en hoofd mag combineren in Handwerkmarkt is voor mij daarom een enorm cadeau.”

Handwerkmarkt is een Nederlands platform voor het kopen en verkopen van handgemaakte producten. Ons doel is om Nederland bewust te maken van alle prachtige, handgemaakte producten die op eigen bodem gemaakt worden en zetten daarmee definitief het stoffige imago van handwerken buiten de deur. Op dit toegankelijke en gebruiksvriendelijke platform krijgt iedereen de kans om zijn/haar handgemaakte producten en creativiteit te delen met Nederland, hoe groot of klein ambities ook zijn. Heb je en eigen webshop of verkoop je via social media? Handwerkmarkt is een goede, kosteloze aanvulling op je individuele verkoopkanaal om een groter netwerk en meer bereik te krijgen en zo met kop en schouders boven de concurentie uit te komen. Laat zien wat je in huis hebt en word ook verkoper.

Hoofd logo met slogan

Na het afstuderen van de kunstacademie in 2016 opende ik direct de webshop inthehouse.nl om mijn handgemaakte producten te verkopen. Ik weet dus als geen ander hoe lastig het kan zijn om je handgemaakte producten onder de aandacht te brengen, om het juiste publiek te vinden en om – laten we maar eerlijk zijn – een beetje waardering te krijgen voor wat je maakt. Handgemaakt heeft naar mijn idee toch nog een slecht imago in Nederland, en dat vind ik zonde! De makers leggen hun hart en ziel in hun producten, stoppen veel tijd, geld en energie in hun creaties en ik vind dat dat meer mag worden erkent.

In april 2018 startte ik daarom het Instagram account @handmadeinholland  om mooie handgemaakte items van Nederlandse makers in het zonnetje te zetten! Zodat liefhebbers van handgemaakte items gemakkelijk nieuwe makers konden ontdekken, we elkaar konden inspireren, motiveren en ondersteunen. 

Het helpen van al die talentvolle makers en bracht mij zoveel meer plezier, voldoening en energie dan het bijhouden van de webshop, dat ik afgelopen zomer besloot om de focus te leggen op Handmade in Holland. Met genoeg ideeën en grote plannen om deze creatieve community uit te breiden en het imago van handgemaakt in Nederland te verbeteren is Handmade in Holland inmiddels een heuze onderneming geworden. Behalve met de (gratis) promotie op Instagram help ik (startende) creatieve ondernemers met 1-op-1 coaching en brainstormsessies én is er ‘de Makersclub’, waar ambitieuze makers digitaal samenkomen voor wat begeleiding, een fijne community en praktische kennis en tips om écht stappen te maken!

Samen

Waarom moeilijk doen als het samen kan? 

Als je onze stukjes hierboven hebt gelezen zal je ook hebben gemerkt dat we allebei hetzelfde doel hebben, maar dit op hele andere manieren proberen te bereiken. Dezelfde passie, hetzelfde doel, andere middelen; een goede mix voor een onzettend leuke samenwerking. We zijn allebei jonge, ambitieuze onderneemsters met een duidelijke boodschap en hoe leuk is het dan om elkaar daarbij te helpen. Alleen kan je veel, maar samen kan je nog veel meer.

We willen dit ook heel graag met jou delen. Met z’n tweeën kom je al heel ver, maar wat kunnen we voor elkaar krijgen als we dit samen met jou, samen met alle makers in Nederland proberen te bereiken? We hebben allemaal dezelfde passie en een hart voor handwerken, het wordt tijd dat wij met z’n alle handwerken met trots gaan vertegenwoordigen! Doe je mee?

Blijf op de hoogte en doe mee!

Volg de campagne en alle deelnemers ook via onze socials

#hetjaarvanhandgemaakt