In de media

Hier vind je alle links naar webpagina’s, social media posts, online artikelen en andere media waar iets over de campagne vertelt wordt. 

Persbericht #HandmadeHugs

Wij beschikken ook over een introductiefimpje en afbeeldingen om de boodschap duidelijker te maken. Zou je deze bestanden graag willen gebruiken? Stuur dan een mailtje naar info@hetjaarvanhandgemaakt.nl

PERSBERICHT [07-04-2020]

#Handmadehugs

Verbondenheid is in de huidige situatie belangrijker dan ooit. “Het jaar van handgemaakt” organiseert daarom de grootschalige swap #handmadehugs, waarbij je samen met andere creatievelingen in Nederland iemand in jouw omgeving op een bijzondere manier een hart onder de riem steekt.

Wat zouden we elkaar nu toch graag een knuffel of een schouderklopje willen geven. Het zijn die kleine, persoonlijke gebaren die laten zien dat je aan iemand denkt, elkaar steunt en waardeert. We videobellen heel wat af om virtuele knuffels uit te delen. Helaas is deze verbondenheid niet voor iedereen even goed voelbaar. Hoe fijn zou het daarom zijn als je iemand een tastbare omhelzing kan geven zonder de 1,5 meter grens te passeren. Daar hebben ze bij “het jaar van handgemaakt” een creatieve oplossing voor bedacht: De #handmadehugs swap.

In februari organiseerde “Het jaar van handgemaakt” de Valentijnsswap; Een swap waarbij je op Valentijnsdag een zelfgemaakte kaart en cadeautje verstuurt naar en ontvangt van anonieme makers.  

“Dat onbekenden de tijd en moeite nemen om elkaar op te vrolijken en elkaar een fijne Valentijnsdag te bezorgen, was heel bijzonder en mooi om te zien.” – Nicole (Handwerkmarkt) & Soraya (Handmade in Holland), organisatoren.

De #handmadehugs swap is een zelfde soort swap met een iets andere twist. Je maakt een kaart en klein cadeautje. Alleen, dit keer ontvang je niet zelf iets terug, maar mag je iemand opgeven die het liefdevolle gebaar goed kan gebruiken. Zo maak jij bijvoorbeeld iets leuks voor die lieve buurvrouw van een van de deelnemers en maakt een andere deelnemer iets liefs voor jouw oma. De ontvanger krijgt hierbij te weten wie hem of haar heeft opgegeven en wie het cadeautje heeft gemaakt. Zo geef je samen een #handmadehug.

Ken je een eenzame oudere die in het verzorgingstehuis zit zonder familie of vrienden? Moet je nichtje haar verjaardag vieren zonder kinderfeestje? Kan je buurvrouw wel een hart onder de riem gebruiken? Dan is deze swap een unieke gelegenheid om samen met een andere creatieveling deze persoon te laten weten dat je aan hen denkt. Doe mee en maak zo veel mogelijk mensen blij met een #handmadehug. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.hetjaarvanhandgemaakt.nl/acties. Aanmelden kan t/m 17 april.

Naast deze actie worden er elke maand diverse (online) acties en challenges georganiseerd door “Het jaar van handgemaakt” om handgemaakte producten een podium te geven in Nederland. Meer informatie hierover is o.a. te vinden op de website www.hetjaarvanhandgemaakt.nl en via verschillende social media kanalen waaronder die van @handmadeinholland en @handwerkmarkt. 

 —————————————————- Einde persbericht ——————————————–

Noot voor de redactie: Meer informatie is aan te vragen bij Soraya Buné via info@hetjaarvanhandgemaakt.nl of telefonisch bij Nicole van Beveren via 0610814427.

Website: www.hetjaarvanhandgemaakt.nl
Facebook: /hetjaarvanhandgemaakt
Instagram via: @handmadeinholland
info@hetjaarvanhandgemaakt.nl

Houtmoed

Blog & Instagram

18/03/2020

⭐️ het jaar van handgemaakt ⭐️
Handgemaakt: ik hou er van! Voor mij betekent het meer dan knutselen, fröbelen en doe-het-zelven. Mensenhanden kunnen zó ontzettend veel, en ik geloof echt dat je de liefde voelt die de maker in een handgemaakt product heeft gestopt. Dus toen ik hoorde over Het Jaar van Handgemaakt, sprong ik een gat in de lucht! Lees verder…

Styling and Stuff

Blog & Instagram

01/03/2020

Wist je dat dit jaar ‘het jaar van handgemaakt’ is? Dit super mooi initiatief is van Soraya en Nicole.

Soraya (Handmade in Holland) en Nicole (Handwerkmarkt) hebben de handen ineen geslagen om dit jaar uit te roepen tot het jaar van handgemaakt. Het doel is om makers bekendheid te geven. Zij vroegen aan mij of ik een blog wilde schrijven over hun initiatief: het jaar van handgemaakt. En dat wilde ik heel graag! Lees verder…

Geeffgeeff

Instagram

15/02/2020

•HANDGEMAAKT• Dit jaar is ‘het jaar van handgemaakt’, uitgeroepen door Nicole van @handwerkmarkt en in samenwerking met @handmadeinholland willen zij het imago van handgemaakt verbeteren en handgemaakt als fenomeen beter op de kaart zetten in Nederland !

Hoe leuk! Lees verder…

Stipstijl

Facebook & Instagram

23/01/2020

2020 is een bijzonder jaar. Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, Grand Prix in Zandvoort, viering van 75 jaar bevrijding en het EK voetbal, om maar een paar speciale events te noemen. Wist je ook dat dit jaar is uitgeroepen tot Het jaar van handgemaakt.

Het doel van deze landelijke campagne: meer mensen in aanraking laten komen met handgemaakt producten en unieke makers. Lees verder…

KvK 'de stap' - aflevering 5

YouTube

08/01/2020

Ondernemen is voor iedereen. Wanneer zet jij De Stap? In deze serie volgen we samen met Annic ten Duis, zelf al 17 jaar ondernemer en coach, drie startende ondernemers in hun dagelijks leven. Acht weken nemen we een kijkje achter de schermen. We leren de ondernemers kennen en delen lief en leed met ze. Welke stappen zetten zij? In deze aflevering zien we hoe samenwerken werkt.
Kijk de aflevering…

BOEL073

Instagram

01/01/2020

Namens iedereen van BOEL een mooi, gezond en creatief nieuwjaar gewenst!

Meld je alvast aan op www.hetjaarvanhandgemaakt.nl en volg @handmadeinholland @handwerkmarkt voor updates. 

Wil jij ook werk van jouw werk maken in 2020? Lees verder…

Houtmoed

Instagram

31/12/2019

Heb jij het al gehoord?? 2020 is het jaar van handgemaakt! Een superleuk (en terecht!) initiatief @handmadeinholland en @handwerkmarkt om de kracht en schoonheid van handgemaakt moois in de spotlight te zetten. Lees verder… 

Stipstijl op instagram

31/12/2019

Intro stukje tekst. De eerste alinea van hun artikel of een kort stukje namens ons waarin we de lezer activeren om verder te lezen op hun website. Lees verder…

KvK 'de stap'

08/01/2020

Intro stukje tekst. De eerste alinea van hun artikel of een kort stukje namens ons waarin we de lezer activeren om verder te lezen op hun website. Lees verder…

Stipstijl op instagram

31/12/2019

Intro stukje tekst. De eerste alinea van hun artikel of een kort stukje namens ons waarin we de lezer activeren om verder te lezen op hun website. Lees verder…