Acties

Het hele jaar door organiseren wij elke maand minstens een leuke actie of challenge. Deze zijn gericht op het aansporen van creativiteit, het showen van prachtige handgemaakte producten, het beter leren kennen van creatieve ondernemers en fans sterker met makers verbinden.

Elke maand lanceren we een grote challenge of actie waarbij we jouw producten of die van je favoriete maker(s) offline en online in het zonnetje zetten. Door samen te werken zorgen we voor een lawine-effect, zodat steeds meer mensen in aanraking komen met handgemaakt producten en unieke makers. Zo wordt de diversiteit aan creatieve talent niet alleen voor jou en je netwerk, maar ook voor de rest van Nederland zichtbaar. De challenges zijn laagdrempelig, kosten weinig tijd en zijn echt ontzettend leuk! Spoor dus ook zeker jouw netwerk aan om mee te doen en jou te promoten. 

Nu en binnenkort:

#Liefdevoorhandgemaakt

Valentijn mini-swap

3 - 14 februari (inschrijven 3-7 februari)

Valentijn; de dag van de liefde! Aangezien 2020 het jaar van handgemaakt is, staat Valentijnsdag dit jaar voor ons in het teken van de liefde voor handgemaakt. Om die liefde te kunnen delen met andere Handmadelovers én leuke Valentijnspost te ontvangen hebben wij een leuke actie bedacht in de vorm van een mini-swap.
 
In de actie #liefdevoorhandgemaakt maak en schrijf je een kaart en voegt daar een  klein handgemaakt cadeautje aan toe. Je krijgt niet te weten voor wie je het cadeautje maakt, waardoor deze Valentijnspost een omgekeerd ‘geheime aanbidder’ tintje krijgt. Zo gaat het allemaal in zijn werk:
 
 • Meld je voor 7 februari aan via het onderstaande inschrijfformulier voor de  #liefdevoorhandgemaakt actie. Let op! Inschrijven voor de actie zorgt niet automatisch voor een aanmelding voor de nieuwsbrief. Wil je je ook graag aanmelden voor de nieuwsbrief? Gebruik dan het inschrijfformulier op de homepagina.
 • Je kan gelijk aan de slag met het maken van de kaart en het kleinigheidje. Vergeet niet je Instagram-naam te noteren, zodat de ontvanger je kan bedanken.
 • Als de inschrijvingen gesloten zijn, ontvang je binnen twee dagen per mail het adres van jouw geheime ontvanger.
 • Stuur op uiterlijk 12 februari jouw post op naar dit adres zodat het cadeautje nog voor Valentijn binnen is bij de ontvanger. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.
 • Wacht vol spanning op jouw Valentijnscadeau… Ontvang je het een dag te vroeg, dan wacht je toch wel even met openmaken?
 • Op Valentijnsdag mag je de post openmaken en de liefde voor handgemaakt delen op social media. Tag daarbij de maker van het cadeautje zodat deze persoon weet dat je het goed hebt ontvangen, hoe blij je ermee bent en om zijn of haar talent extra in het zonnetje te zetten binnen jouw netwerk.
We hopen met deze actie nieuwe verbindingen te maken tussen liefhebbers van handgemaakt, dat er een lach op je gezicht wordt getoverd door het mooie, persoonlijke gebaar van de maker en dat we de liefde die uit elk postpakketje komt met elkaar gaan delen!
photo-1561217332-80c762af0116
Voorwaarden:
 • Iedere Nederlander die het leuk vindt om iets te maken voor en te ontvangen van een andere Handmadelover is welkom om mee te doen!
 • De kaart en het kleinigheidje moeten handgemaakt zijn. Je mag natuurlijk hulp vragen aan een creatieve bekende of de kaart kopen bij een lokale illustrator bijvoorbeeld.
 • Je mag als bij het inschrijven ook een adres van een vriend(in) opgeven die wel een mooie handgemaakte attentie verdient. Jij maakt dan wel iets voor een ander maar de Valentijnspost voor jou wordt verzonden naar jouw vriend(in).
 • Kosten: tijd, materiaal en verzendkosten. Het kleinigheidje hoeft niet meer dan €5,- ‘waard te zijn’.
 • Als organisatie behouden wij het recht een inschrijving te annuleren wanneer wij denken dat deze niet klopt. Controleer dus altijd het door jou opgegeven e-mailadres dubbel voordat je de aanmelding afrondt. 
 • Wij zijn als organisatie niet verantwoordelijk voor de inhoud en de verzending van de poststukken en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld bij vermissing en dergelijke.

#hetjaarvanhandgemaakt

Gebruik de hashtag op social media en maak kans op mooie prijzen

1 januari - 31 december

Het hele jaar lang kun je de #hetjaarvanhandgemaakt gebruiken als je een foto of bericht deelt op Facebook of Instagram over jouw handgemaakte creaties.
Zo kun je heel gemakkelijk andere knappe makers ontdekken en zij jou!
Elke week zetten we een aantal van de leukste berichten in de spotlight in de Instagram stories van @handmadeinholland én elke maand maak je kans op mooie prijzen om je creativiteit of onderneming verder verder te kunnen ontwikkelen. 

Geweest:

#FaveHandmade

Deel iets over jouw favoriete handgemaakte creatie op social media

26 - 31 januari

Met zo’n 100 deelnemers die elk een of meerdere #FaveHandmade items in het zonnetje zette op Instagram en Facebook is deze eerste actie zeker een succes te noemen! 
Wat een prachtige producten en bijzondere verhalen hebben we langs zien komen in deze week. Met z’n allen hebben we de makers die we bewonderen zo meer bereik gegeven wat ze dik en dwars verdienen!
De actieperiode is nu voorbij, maar vind jij het leuk om alsnog jouw #FaveHandmade te delen op social media dan vind je hieronder de uitleg en download links voor twee templates.

FaveHandmade_vierkant

Deel een bericht op Facebook of Instagram over jouw favoriete handgemaakte creatie, dat kan iets zijn wat je zelf hebt gemaakt maar ook iets dat je cadeau hebt gekregen of hebt gekocht bij een kunstenaar of creatieve ondernemer. Deel een foto en vertel waarom dit item jouw zo dierbaar is. Tag eventueel de maker en een aantal vrienden waarvan je benieuwd bent wat hun favo handmade item is.
(Als je de #hetjaarvanhandgemaakt gebruikt of @handmadeinholland tagt op Instagram of @hetjaarvanhandgemaakt op Facebook dan kunnen wij je bericht makkelijker vinden.)

Om je op weg te helpen hebben we een template gemaakt wat je kunt gebruiken in je Instagram story en een vierkante afbeelding om op je Insta feed of Facebook te delen. Klik op onderstaande buttons om deze te openen en op te slaan.

Wil je een foto van jouw Fave Handmade product toevoegen op het template in je Instagram story, maar je weet niet hoe? Soraya legt het uit in dit Blogje.

Titel van de challenge

Eventuele ondertitel of korte opsomming WWWWH

Uitleg van de challenge of actie. Wat houdt de challenge precies in, voor wie is deze bedoelt, wanneer en waar vind het plaats, hoe lang duurt de challenge, hoe kun je je deelname ‘inzenden’ (bepaalde # gebruiken bijvoorbeeld). Wat is het doel van de challenge? Is er ook iets mee te winnen?

Resultaat van de challenge of actie. Hoeveel mensen deden er mee? Hoe vaak werd de # gebruikt? Wie heeft er gewonnen? Een of een paar foto’s van mooie resultaten. Zijn er toffe samenwerkingen of contacten aan over gebleven.. etc.